Voetreflexzonemassage


Je voeten zijn de spiegel van je lichaam.

Voeten staan via zenuw- en energiebanen in verbinding met andere zones in je lichaam, waaronder ook je organen. Het masseren van de voeten of bepaalde voetzones heeft zo een ontspannende  invloed op corresponderende zones elders in je lijf zodat mede via deze massagevorm een of meerdere klachten kunnen worden behandeld.

Ook voetreflexzonemassage activeert en ondersteunt het zelfhelend vermogen, is goed toe te passen bij de meest uiteenlopende klachten en met name zeer geschikt ter ontspanning bij stressgerelateerde klachten, zoals: Burn-out, als rustpunt tijdens een hectische periode, een “even weg uit je hoofd”.

Verder ook een adempauze voor mensen met kanker een welkome aanvulling op de reguliere geneeskunde….. even geen witte jassen, informatie, medicatie, even helemaal niets….

Stil

Niet spreken, niet luisteren naar buiten
maar helemaal stil zijn en proberen
het aller-eigenste van je zelf in je te laten opklinken
en dat beluisteren, dat is het enige

Etty Hillesum

 

Voetreflexzonemassage leent zich ook zeer goed voor mensen die slecht ter been zijn en thuis in hun eigen stoel behandeld willen worden of in mijn praktijk voor wie het niet plezierig vindt om zich te ontkleden.