Holistic Pulsing


Holistic Pulsing is een behandelmethode die het lichaam terug kan brengen naar een ontspannen, natuurlijke staat van zijn. Het water in je lichaam, ook wel ‘de energie van het onbewuste’ genoemd, wordt d.m.v. pulsen ritmisch in beweging gebracht, waardoor je gedachten kunnen verzachten en een diepe ontspanning kan ontstaan. Ook kun je naar je gevoelservaringen en/of in een meditatieve staat van ‘zijn’ worden gebracht. Wanneer er sprake is van een blokkade, wordt deze door de puls voortdurend uitgenodigd om te doorstromen en te helen.

De kracht van het pulsen ligt in de zachtheid en vriendelijkheid. Evenals bij andere massagevormen word je ook bij Holistic Pulsing uitgenodigd om gewaar te zijn wat er is en die gewaarwording(en) te accepteren. Door met aandachtig voelen bij die plek in je lichaam te blijven en deze vervolgens mindful te verkennen kun je tot bepaalde inzichten komen die jou op weg zullen helpen in het helingsproces.

Holistic Pulsing kan m.n. ook ondersteunend zijn als:
je vaak en/of veel stress ervaart, moeilijk tot ontspanning komt, blokkades ervaart in je lichaam, opnieuw wilt leren genieten van je lichaam, bij hoofdpijn, vermoeidheid, je altijd in je hoofd zit en niet meer kunt voelen, je veel geeft en ernaar verlangt te ontvangen. HP is verder een ideale massagevorm bij zwangerschap (ontspanning voor twee).

Bij deze massage lig je aangekleed op de massagebank en ik raad je aan om soepel om je lichaam vallende kleding te dragen.

De lessen HP volgde ik bij Godfried Kleinsmann; www.holistic-pulsing.nl.