Met welk doel een massage ook wordt gegeven, elke vorm brengt de bloedcirculatie en de stofwisseling op gang, geeft het lichaam meer zuurstof, werkt ontspannend en is stress- en bloeddrukverlagend.

Energetische massage


 

Alles is energie, ook ons lichaam. Ideaal gezien stroomt deze energie vrijelijk door je lijf.

Waar spanning is stagneert de stroom en is het energiepeil laag.

Deze massagevorm richt zich op de energiebanen met de intentie blokkades op te heffen, een verstoorde energieverdeling te herstellen, negatieve energie af te voeren om je weer in balans te brengen. Als er evenwicht is ontstaat er harmonie; evenwicht en harmonie vormen de essentie van onze gezondheid en van ons welzijn. Liever een energetische massage over de kleding heen?

Dan geef ik je graag een reiki behandeling.

Klassieke massage


Een massagevorm, voornamelijk gericht op de spieren, gewrichten en huidweefsel, die geschikt is voor een betere doorbloeding, waardoor spanning vermindert.

Tijdens deze massage maak ik soms gebruik van de triggerpoint techniek van Claire Davies of cupping c.q. schröpfen voor het verwijderen van de zogenaamde ‘spierknopen’, die vaak de bron zijn van pijnklachten en andere symptomen.

Hoofdpijn, schouder-, nek- en handproblemen, hielspoor, kuitkramp zijn maar een paar voorbeelden van een hele reeks van klachten die door triggerpoints veroorzaakt kunnen worden. Behandeling hiervan kan soms al snel pijnverlichting en ontspanning geven.